Onetwojuice Cik embuN fOtografe

Onetwojuice Cik embuN fOtografe

Sunday, 8 January 2012

8 jan 2012

mood :: cuti, kelz di batalkn
pejam celik, pejam celik dah thun br... n x lame g aku sambut 21 thun pulk.. rase dah tua je aku nie.. tp ape2 pon. aku mash lg sowg pljar. huhuhu..so, tgungjawab aku mash besar oo...

hary demi hary, minggu demi minggu..
aku dah di dlm klz dah pon.... design subjek yg plg mmening pale at cn. dah menanti aku..
projek ptama adalah  'bridge'
ayooo... cam mane nk buat nie.. mula2 dpt projek otak mash beku lg. x tahu ape nk buat. mulot pon berat je nk ckp rase cam dalm mulot nie ade emas je.. projek ptama nie bkumpulan so, aku bkumpulan dgn dila,bella, n wani,... keje bkumpulan dgn dowg mmg best. otak tgh beku kosong je rase otak nie. tibe2 blh cair pada pukul3 ptg. kami mgarut2 cam mane pon. idea tu rase curah2 je...

ape2 pon aku harap, aku dapat beri semangt br dgn setiap projek2 yg akn dtg..

Wednesday, 4 January 2012

++ telENt 2 ++

bakat cik rara..
kiter lihat.........

lokasi : tanjung emas,muar
bsame2 sis Nadia gee.


tQ

Tuesday, 3 January 2012

kehilangan teman.

3/1/2012

pada hary yg plg myedih kn dan xdpt aku tglkn.
khilangan kwn yg rapat dgn aku..
mereka lbh mmahami aku dr budak2 yg laen. aku bkn nye jenis nk memilh kwn. tp aku nie sush nk rapat dgn seseowg. biler aku dah rapat dgn owg tu.. aku pca kat dowg bhawa mereka adelah kwn aku

seblm aku pjg kn citer. aku tunjuk kwn aku nie.

ain,hanye,rara

mereka berdua lar yg aku nk citer setrusnye nie.

Nama: Nurul Ain Ramza
Umur: 20 thun
Asal: N9.

Ain ade lar kwn aku semasa aku di ikm,lumut. die byk tahu hal aku.. ape yg aku wat, aku bkwn dgn sape n segala masalh aku rujuk pada die. die lar owg yg menjadi pnasihant aku. die jugk byk beri aku semgt tok aku trus bljar at kktM nie.
tp....... sekrg die dah xbersame aku dan rakan2 yg laen. die sudh bpindah ke N9 dan akan trus kn kerjaya die yg laen di sane. aku rase sdh sgt2. sbb die lar tmn aku borak sepjang aku die kktM..

Nama: Lady Hany
Umur: 22 thun
Asal: Kedah

Haney pulk, akak yg pling spoting n giler2. nampak je muka pdiam. tp die jugk adalah kepala semua benda. klo die xde.. aku dgn ain xkn mula cerita lar. klo bgosip seowg x cukup dr antar kami. mesti citer tu xjd. huhuhu.
tp...... sekrg die jugk akan bpindah ke kedah dan akn mjlnkn khidupan die sane. lpas nie, dlm kelz kami akn bkurangan owg dan aku kseowgan lpas nie.
xde sape yg akn temn aku borak lg. 

cam mane pulk selps nie... ape akn tjadi dgn aku pulk. adekah aku blh bljar bdkari sdri dan mcri pyelesaian bg maslh aku nti n ade ke owg yg nk bkwn dgn aku nti??
psolannye bmaen2 di pkiran aku. mmpu ke aku jalani khidupan aku seperti biase.?!!
ape2 pon aku ucapkan kt kowg gudluck dear. miss u..

Monday, 2 January 2012

++ telENt 1 ++

part 1::

pada minggu cuti yang lalu...

wahhhh........ dah lame aku x tulis blog.. maklum lar. at umh xde line internet so tpakse lar dok umh,mkn,tido tu je kerja aku. slain mlayn kan siGemok aku yg at umh tu.

selain 2 daripada aku wat kerja yg x betul at luar tu baek aku ambik peluang/ kesempatan tok berposing jap lar.. dah xde benda laen aku nk buat.. tu je lar yg aku mampu. aku nie xde ar cantik cam miz world tu.. hanya cantik pada gambar aku je lar.. nk bg senang mata mmandang je... hihihihi..

jom kiter tgk ape yg aku wat..

ADE BAKAT KE??!!









tQ

azam tahun baru 2012


aku dah lame x update blog nie.. mcm2 aku nk citer... tp aku x tahu nk citer sal pe... sabb semua nye dah ilang.. dah lame xupdate. hihihiihi..
tp ape2 pon.. aku nk citer2 jugk.. tp bukan nye best pon citer aku nie..

seblm aku telambat aku nk ucap kan kat kowg 'SELAMAT TAHUN BARU' .. tahun nie aku sambut at keltan tanpa family. tp nk wat cam mane. aku bljar at kltan so, aku kene trus kn pjuangan aku..


  • aku nak bljar lebih usaha n btanggungjawab atas ape yg aku buat.
  • bljar bdikari sbb aku skrg ksowgan jadi ape kputusan sush sng aku kene lalui sedri.
  • aku jugk kene yakin dgn dri aku yang aku mampu buat sesuatu itu..
ape azam aku wat pada tahun 2012 akan dapt mempbaruhi kelemahan aku di tahun lepas. dan dapat naek kan lg pointer aku yg tidak mmuaskan.

Wednesday, 19 October 2011

hasil kerja baru

wahh.....
bosan-bosan.. last2 dpt keje.. keje br. edit pic sdri.. xpnh2 aku gune adobe photoshop ash nk undo je. mane nye x. owg xpnh nk edit pic gune adobe. biler tgn dah gatal.. time tu lar die nk edit2 pic konon.

n aku rase ,aku blh buat.. sbb aku nk sgt edit pic aku sdiri. sbb aku jelz tgk kowg nye pic.. semua nye cantik kene edit.. n aku pon nk lar jugk satu pic yg aku edit sdri..
hihihihihi...

last skali...
ape dah jd pada pic aku nie??
urm.... nti kowg nilai lar sdri ye.. ape dah jd pada pic aku.


before

after
hasilNye

kowg nilai lar sdri ye.. x cantik mane pon. tp aku rase aku puas dpt edit pic nie..

Thursday, 6 October 2011

'KEDEKOT'


HUTANG AKU BILER NK BAYAR?!!


Rasullullah S.A.W dalam sabdanya yang bermaksud:
"Orang kaya yang sengaja melengah-lengahkan pembayaran hutang adalah
suatu kezaliman." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).


Hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad, Tirmidzi dan Ibnu Majah,
sabda Rasulullah S.A.W yang maksudnya:
"Roh seseorang mukmin itu tergantung-gantung (yakni dihalang daripada
tempat yang mulia) dengan sebab hutangnya sehinggalah hutangnya itu
dilunaskan."

Hadis yang diriwayatkan daripada Ibnu "Umar Radiallahuanhu
Rasulullah S.A.W bersabda yang maksudnya:
"Sesiapa mati, sedangkan dia msih menanggung hutang satu dinar atau
satu dirham, maka akan diambilkan (ganti) daripada kebaikannya, kerana
di sana tidak ada dinar dan tidak ada pula dirham." (Hadis riwayat Ibnu
Majah)

semua nie xde kene mgena dgn sape2 pon

biler kiter baca je 'KEDEKOT' semua ingt kedekot tu owg yg sush sgt nk kluarkn duit nye atau pon nk wat pinjaman dgn owg tu..

tp bg aku yg 'KEDEKOT' adalah satu pjimatan.. hahhhaha.. kwn2 aku selalu marah aku.. sbb aku nie 10 sen pon bkira.. tp aku wat semua tu tok mnabung.. dr pada kowg.. jmpa 10sen pon.. wat cam x nampak je. tahu lar nilai nye sikit.. tp sperti pbhasa "cikit2 lama2 jadi bukit". kowg ingt mak bapak kowg cari duit tu.. senang ke?? bgun pagi2 balik spi lewat mlm cuma nk bg kowg duit nye je pasal.. adoiii.. ksihan nye dowg..
klo lar kowg bpiran tbuka.. mesti ko hargi ape yg mereka buat at kowg..
sbb tu lar aku rasa tjaga sgt duit tu... duit tu aku syg cam mane aku sgt owg2 yg aku syg...

tp hary tu..
aku tckp 'KEDEKOT' pada sowg mamat nie... padahal die sowg yg baek n x pnh bkira pon dgn aku.. aku je yg selalu bkira dgn die.. hahhha...... tp semua tu tkluar dr mulot aku.. (knape lar aku blh ckp cam tu at die ye.) adoiii... ape2 pon aku nk mintak maaf at mamat tu ye.. sbnar nye x tniat pon nk ckp cam tu... aku cume nk bgurau je. tp aku gurau die tmkn haty pulk dgn ayt aku tu... sory dear..