Onetwojuice Cik embuN fOtografe

Onetwojuice Cik embuN fOtografe

Wednesday, 19 October 2011

hasil kerja baru

wahh.....
bosan-bosan.. last2 dpt keje.. keje br. edit pic sdri.. xpnh2 aku gune adobe photoshop ash nk undo je. mane nye x. owg xpnh nk edit pic gune adobe. biler tgn dah gatal.. time tu lar die nk edit2 pic konon.

n aku rase ,aku blh buat.. sbb aku nk sgt edit pic aku sdiri. sbb aku jelz tgk kowg nye pic.. semua nye cantik kene edit.. n aku pon nk lar jugk satu pic yg aku edit sdri..
hihihihihi...

last skali...
ape dah jd pada pic aku nie??
urm.... nti kowg nilai lar sdri ye.. ape dah jd pada pic aku.


before

after
hasilNye

kowg nilai lar sdri ye.. x cantik mane pon. tp aku rase aku puas dpt edit pic nie..

Thursday, 6 October 2011

'KEDEKOT'


HUTANG AKU BILER NK BAYAR?!!


Rasullullah S.A.W dalam sabdanya yang bermaksud:
"Orang kaya yang sengaja melengah-lengahkan pembayaran hutang adalah
suatu kezaliman." (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim).


Hadis yang diriwayatkan oleh Imam Ahmad, Tirmidzi dan Ibnu Majah,
sabda Rasulullah S.A.W yang maksudnya:
"Roh seseorang mukmin itu tergantung-gantung (yakni dihalang daripada
tempat yang mulia) dengan sebab hutangnya sehinggalah hutangnya itu
dilunaskan."

Hadis yang diriwayatkan daripada Ibnu "Umar Radiallahuanhu
Rasulullah S.A.W bersabda yang maksudnya:
"Sesiapa mati, sedangkan dia msih menanggung hutang satu dinar atau
satu dirham, maka akan diambilkan (ganti) daripada kebaikannya, kerana
di sana tidak ada dinar dan tidak ada pula dirham." (Hadis riwayat Ibnu
Majah)

semua nie xde kene mgena dgn sape2 pon

biler kiter baca je 'KEDEKOT' semua ingt kedekot tu owg yg sush sgt nk kluarkn duit nye atau pon nk wat pinjaman dgn owg tu..

tp bg aku yg 'KEDEKOT' adalah satu pjimatan.. hahhhaha.. kwn2 aku selalu marah aku.. sbb aku nie 10 sen pon bkira.. tp aku wat semua tu tok mnabung.. dr pada kowg.. jmpa 10sen pon.. wat cam x nampak je. tahu lar nilai nye sikit.. tp sperti pbhasa "cikit2 lama2 jadi bukit". kowg ingt mak bapak kowg cari duit tu.. senang ke?? bgun pagi2 balik spi lewat mlm cuma nk bg kowg duit nye je pasal.. adoiii.. ksihan nye dowg..
klo lar kowg bpiran tbuka.. mesti ko hargi ape yg mereka buat at kowg..
sbb tu lar aku rasa tjaga sgt duit tu... duit tu aku syg cam mane aku sgt owg2 yg aku syg...

tp hary tu..
aku tckp 'KEDEKOT' pada sowg mamat nie... padahal die sowg yg baek n x pnh bkira pon dgn aku.. aku je yg selalu bkira dgn die.. hahhha...... tp semua tu tkluar dr mulot aku.. (knape lar aku blh ckp cam tu at die ye.) adoiii... ape2 pon aku nk mintak maaf at mamat tu ye.. sbnar nye x tniat pon nk ckp cam tu... aku cume nk bgurau je. tp aku gurau die tmkn haty pulk dgn ayt aku tu... sory dear..

Tuesday, 4 October 2011

posing-posing raya

Tarikh: 19 sep 2011
Hari: isnin
Jam: 11 am
Lokasi: dewan KKtM pasir Mas

kami dari DTSB (diploma teknologi seniBina)
aku at cn bukan nk citer yg aku nie budak diploma atau pon aku nie budak architect
aku nk citer pasal tajuk aku diats lar ye..

kowg nk tahu citer selanjutnye.. 
urm.... aku nie dah lame x update blog.. biler dah update tu.. cam2 aku nk citer.. tp yg aku suka tuk br2 nie.. citer raya lar... klo xcukup sebln tu.. selagi tu lar raya.. cam aku nie.. otak nk raya je... xnk bljar.. otak dah penuh dgn kuih raya..

sewaktu aku masuk je dewan KKtM... wah..... mcm2 warna baju n tudung aku nampak, semua nye bpakain encam2 n cantik2.. trasa diri aku nie.. kecik sgt... n low class lar kata kn..
tp aku xheran semua tu.. yg penting aku dpt mkn mcm2 at dlm dewan tu.. meriah sgt majlis raya at cn..

sesudah mkn je..

posing-posing kami lar.





















biler dah ade camera.. nie lar perangai kami..
mau x tahu... camera tu kene jd mangsa kami jugak..
hihihihihi..

Monday, 3 October 2011

raya datang lagi

terlebih dahulu nk ucapkan selamat hary raya.
biler kiter dgar je hary raya mesti semua owg sebuk kan dri pergi shoping kan? huhuhuhu
nk serba serbi baru.. spi kn keta pon nk di tuka nye..
ape ingt dowg je blh btuka.. aku pon tuka jugak lar... nk tgk aku tuka pe...

jeng,jeng,jeng.....






comel x aku btudung.. hahhhahha... bukan nk puji diri ataupon nk mintak di puji.. tp nie ikhlaz dari hati yg tulus n murni yg aku ingin hidop cara aku yg tbaru n nk lupe kisah yg lame n  nk buka citer br dlm blog nie.
aku harap kowg blh trima prubahan aku yg skrg nie.... hihihihi...
kiter bbalik pada citer raya kiter td...

raya aku at cn hanya lar sederhana tp seronok.. tp yg x seronok nye.. raya aku hanya lar tok bberape hary saje.. coz aku kene balik tmp aku blajr.. KKTM pasir mas, kelantan. jauh tu..
tp semua tu x mghalang aku tok braya bsama kawn2 aku at cn.. ape2 pon.. kowg mmg best lar...